Vandringsresa

Karpathos

3/6 - 10/6 2023

8 dagar
Svårighetsgrad: Lätt
Vi bor i underbara Diafani, på öns nordostsida med utsikt över det Karpatiska havet och underbara soluppgångar varje dag. Härifrån når vi badvikar och andra fantastiska utsiktsplatser, med får och nyfikna bergsgetter i hälarna. Vi besöker självklart den magiska bergsbyn Olympos, men även ön Saria som är en obebodd skönhet med drömlika badvikar.

Det som är anmärkningsvärt med denna resa är våra två byars litenhet. Det är även mycket lätt att komma nära invånarna som ideligen dyker upp när man minst anar det. Du kommer att få en unik inblick i dessa människors liv i det ödsligaste området på en av Greklands mest orörda öar.

Badvikarna är unika och nästan alltid helt folktomma. Underlaget är oerhört stenigt. Föreställ dig stentrappor som är några tusen år gamla. Ovanpå dessa ligger ett lager av stora, lösa stenar, jord och grus. Och ibland går du en timma i sådana trappor.

Det är samtidigt soligt, varmt, dammigt, fantastiskt vackert och du kommer att behöva dricka mycket vatten.

Vårt familjeägda hotell är av enkel karaktär men mycket hemtrevligt och typiskt grekiskt. I Diafani finns inga möjligheter till shopping. Dessa möjligheter ges istället i bergsbyn Olympos där vi tillbringar sista natten.

DAG 1
3 jun 2023
Diafani - Diafani

Vi anländer med flyg till Karpathos vid lunchtid. Därefter följer privat busstransfer direkt till vårt Diafani där vi ska bo. Resan tar c:a 1,5 timma. Vi tar in på vårt hotell som ligger 50 m från stranden.

DAG 2
4 jun 2023
Diafani - Forokli

Vi inleder veckan med en strandturné till några av de unika och öde badvikarna längs kusten norr om Diafani. Vi badar vid minst en av stränderna och återvänder till vår by på eftermiddagen.

DAG 3
5 jun 2023
Diafani - Olympos

Denna dag inleds med en båttur till en av stränderna på den obebodda ön Saria 200 meter norr om Karpathos nordspets. På den timslånga båtresan dit stannar vi för ett bad i en grotta. Vi vandrar sedan de sex kilometerna tvärs över ön. När vi kommer fram väntar kaptenen i en fantastiskt fin lagun med lunchen klar.

Där hinner vi även med bad i ännu en grotta innan båten tar oss tillbaka till vårt Diafani.

DAG 4
6 jun 2023
Olympos - Diafani

Strax före lunch får vi hjälp att komma upp till bergsplatån där den urgamla byn Avlona ligger med dess flera tusen år gamla odlingsterrasser som än i dag används.

Vi äter lunch på tavernan hos det skojfriska, gamla paret och påbörjar därefter vandringen ned genom ravinen mot havet. Strax före vi är tillbaka i Diafani når vi den öde stranden Vananta där vi tar ett härligt eftermiddagsbad.

DAG 5
7 jun 2023
Diafani - Vrokounda

Denna dag blir vilodag med möjligheter till sol, bad och mat på egen hand.

DAG 6
8 jun 2023
Diafani - Saria

Vi inleder med en transfer upp mot bergsområdet strax söder om Diafani. Därefter ger vi oss iväg ned mot havet med sikte på den mycket fina stranden Forokli. Efter ett par timmar kommer vår kapten och hämtar oss med båten tillbaka till Diafani.

DAG 7
9 jun 2023
Diafani - Tristomo

Vi tar sikte på den isolerade bergsbyn Olympos som är öns mest kända plats. På ett par timmar tar vi oss de 250 höjdmeterna upp till byn och dess utsiktsplatser som kan få vem som helst att häpna.

Här får vi en unik guidning av byns mest hängivna invånare och en inblick i människornas historia och liv på denna mycket speciella plats. Därefter blir vi hembjudna på mat på en terrass i Olympos älskvärda solnedgång.

Här spenderar vi även veckans sista natt på ett oförglömligt boende samt njuter av mat och en stjärnhimmel utan bakgrundsljus.

DAG 8
10 jun 2023
Diafani - Diafani

Vi blir hämtade i Olympos inför resan tillbaka till flygplatsen utanför Pigadia.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål
Bad i havet
Bad i underjordisk grotta
Bad vid öde havsstränder
Båtresor på havet
En heldag på en öde ö
Nattvandring

Grundpris

14600 kr

Vad ingår i grundpriset?

Guide

Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar. Läs mer om mig som guide här

Frukost

Frukost varje morgon

Flygresa

Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn

Hotell

Plats i dubbelrum på hotell, med frukost.

Direkttransfer

Privat direkttransfer från och till flygdestinationen

Nattvandring

En natt- och/eller soluppgångsvandring

Minnesgåva

En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan

Hjälp och tips

Hjälp och tips inför resan

Tillägg

Välj tillägg för att se slutpriset

Enkelrum

Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
1500 kr

Slutpris

14600 kr

Klicka här om du har frågor om denna resa, vill göra en intresseanmälan eller boka resan