Kundanpassade resor

Ålder


Din ålder har inte stor betydelse. Deltagarna har hittills varit mellan 12 och 82 år gamla och alla brukar få sina behov tillfredsställda på en personlig nivå. Det viktigaste är din inställning till att vara aktiv varje dag. Den som verkligen vill brukar också orka.

Små grupper


Sirugo Tours tror på små grupper. Bemötandet blir mer personligt och lättare att tillfredsställa deltagarnas önskemål och behov. Gruppen blir aldrig större än 12 deltagare och oftast bara 6-10, vilket gör att vi blir ett härligt gäng och hinner lära känna varandra när vi umgås från morgon till kväll.

Utrustning


Vi behöver aldrig utrustning på vandringsresorna, men alla måste ha bra vandringsskor, kläder för alla väder och gärna vandringsstavar för att avlasta knän. Undantagen är den typ av avancerad vandringsresa som går längs via ferratas. Men det framgår i så fall tydligt i resans beskrivning här på hemsidan.

Om du inte orkar


På alpina leden upp till Dents du MidiTurerna är alltid noga planerade. Det finns ofta genvägar att ta eller möjligheter att halvera etapperna med hjälp av linbanor, tåg eller bussar. Ingen behöver utsättas för stora fysiska prövningar och du får möjlighet att känna dig för, eftersom graden av ansträngning ökar lite dag för dag. Men det är väldigt viktigt att du inte ger efter för grupptryck eller ger dig in i situationer som du inte är säker på att du klarar av. Du bör inte ha anlag för svindel.

Flexibilitet och njutning


Planeringen kan ändras efter gruppens önskemål. Du följer inte med på Sirugo Tours upplevelseresor för att vinna tävlingar eller sätta rekord. Du följer för att njuta och för att få ut så mycket som möjligt av veckan.

Korta eller långa dagar


På de resor som har lägst svårighetsgrad blir det oftast halvdagsturer så att du får tid att koppla av på egen hand resten av dagen. På övriga resor är vi iväg hela dagarna. Men som sagt kan du halvera ansträngningen exempelvis med hjälp av linbanor eller att ta genvägar tillbaka till orten där vi bor.

Dessutom får alla deltagare ofta ett regionkort som du kan åka hur mycket man vill med, på alla bussar, tåg och båtar. På så sätt blir du inte heller strandsatt om du exempelvis vill ta en vilodag. Resorna har olika svårighetsgrader. Hur högt och långt vi går varje dag beror alltså på svårighetsgrad. Läs mer om svårighetsgraderna och se foton på olika situationer som kan uppstå här.

Svindlande


Sant är även att du inte bör ha anlag för svindel eftersom det är svindlande miljöer vi befinner oss i. I Alperna/Dolomiterna går vi ibland kortare sträckor på packad snö och ibland ner genom raviner. Men vi lämnar sällan markerade vandringsleder. Dessa är normalt väl underhållna och markerade. Som deltagare på en avancerad vandringsresa får du räkna med att gå över snöfält flera gånger om dagen och till dessa resor behöver du därför ta med stegjärn.

Flexibilitet


Flexibilitet är det viktigaste inslaget på Sirugo Tours upplevelseresor. Och det verkar som om denna syn på deltagarnas intressen fungerat genom åren. Några deltagare har följt med på fler än tio resor.

Grupp- eller privatresor

Kontakta Sirugo Tours för prisuppgifter för grupp- eller privatarrangemang.