Vandringsresa

Dolomiterna: Val Gardena

8/7 - 16/7 2023

9 dagar
Svårighetsgrad: Lätt
Denna vandringsresa går till Val Gardena som är en av Dolomiternas vackraste dalar. Och resan är lämplig för dig som tidigare aldrig vandrat i Dolomiterna eller i andra delar av Alperna

Följ med och bo en vecka i sagolika Selva. Härifrån ger vi oss i väg på jakt efter smultronställen vi inte trodde fanns.

Vi sover en av nätterna i en alpstuga på hög höjd. Och en av dagarna tar vi en vandringstur in i granndalen Val di Funes. På denna resa kan edelweissgaranti utlovas.

DAG 1
8 jul 2023
-

Vi träffas på flygplatsen i Venedig. Där väntar vår privata direkttransfer som tar oss direkt mot Dolomiterna och till vår by. Resan tar c:a tre timmar.

DAG 2
9 jul 2023
Selva in Val Gardena - Selva in Val Gardena

Vi inleder vandringsveckan med en tur upp till bergstoppen Pic, med utsikt över dalen, Sasso Piatto, Sasso Lungo och Sellagruppen. Vi fortsätter till passet Col Raiser där god mat och dryck hägrar. Vi tar kabinbanan tillbaka till Selva.

DAG 3
10 jul 2023
Selva in Val Gardena - Selva in Val Gardena

Dagen börjar med en kabinbanetur upp från Selva till Dantercepies på 2300 m. Där ger vi oss iväg på en fascinerande tur i ett slags månlandskap till bergspasset Fuercla de Cir (2440 m). Vi fortsätter ner genom Val de Chedul och tillbaka till Selva (1583 m).

DAG 4
11 jul 2023
Passo Gardena - Selva in Val Gardena

Efter en tur med kabinbanan till Col Raiser påbörjar vi en tur över de blomstrande ängarna mot alpstugan Seceda där vi fikar eller till och med äter lunch. Därefter blir det en hisnande tur längs en bergsrygg till passet Pana Scharte (2447 m) på gränsen till granndalen Val di Funes. Vi fortsätter förbi ytterligare några fikavänliga alpstugor ner till Selva.

DAG 5
12 jul 2023
Passo Sella - Rifugio Vicenza

Dagen inleds med en busstur till Sellapasset (2218 m). Där ger vi oss iväg på en härlig tur nedanför Plattkofels och Langkofels sydsidor. Vi passerar flera alpstugor på vägen och njuter av både utsikt, god mat och dryck. Målet är alpstugan Vicenza där vi ska sova en natt.

DAG 6
13 jul 2023
Rifugio Vicenza - Selva in Val Gardena

Den som vill följer med på en äventyrlig natt- eller tidig morgontur upp genom den karga ravinen till ett bergspass med fantastisk utsikt. Därefter blir det frukost och en tur rakt ner genom dalen tillbaka till vårt Selva. Även denna dag får vi möjlighet att stanna till och fika vid mysiga alpstugor.

DAG 7
14 jul 2023
Rifugio Vicenza - Selva in Val Gardena

Vi fokuserar på ängarna vid Seiser Alm. Dit kommer vi med buss från Selva. Efter en underbar vandring från idylliska San Michele genom kohagar och med hela dalen framför oss når vi slutligen grannbyn Ortisei. Där strosar vi på shoppinggatorna och äter gott innan färden tillbaka till Selva.

DAG 8
15 jul 2023
-

Vi lämnar Selva för denna gång. Vår privata direkttransfer tar oss direkt till Venedig. Det blir en eftermiddag, lördagskväll och natt i denna romantiska stad.

DAG 9
16 jul 2023
-

Efter en eftermiddag och natt i Venedig lämnar vi Italien.

Detaljplaneringen skall ses som preliminär.
Den kan exempelvis ändras beroende på väderförhållanden och deltagarnas önskemål

Grundpris

16600 kr

Vad ingår i grundpriset?

Frukost

Frukost varje morgon

Guide

Som guide finns jag tillgänglig resans alla dagar. Läs mer om mig som guide här

Kabinbanor

Fria resor med kabinbanorna

Flygresa

Flygresa tur och retur från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn

Rum

Plats i dubbelrum

Direkttransfer

Privat direkttransfer från och till flygdestinationen

Regionkort

Fria resor med regionens kollektivtrafik alla dagar.

Alpstuga

En eller flera övernattningar i alpstuga på hög höjd

Nattvandring

En natt- och/eller soluppgångsvandring

Venedig

En extranatt och -dag i Venedig före hemresa.

Minnesgåva

En fotoalmanacka av hög kvalitet, med foton från resan

Hjälp och tips

Hjälp och tips inför resan

Tillägg

Välj tillägg för att se slutpriset

Enkelrum

Tillägg för enkelrum (lägenhet eller hotell).
1500 kr

Slutpris

16600 kr

Klicka här om du har frågor om denna resa, vill göra en intresseanmälan eller boka resan