Intresseanmälan

Längst ned på denna sida kan du boka din resa. Men innan du bokar resan behöver du ta del av Sirugo Tours resevillkor:

 1. Resegaranti
  Sirugo Tours ger resegaranti enligt Resegarantilagen (1972:204). Läs om resegarantin på Kammarkollegiets webbsida, där du även kan verifiera att Sirugo Tours också har ordnat med resegaranti: Kammarkollegiets hemsida

  Paketreselagen gäller självklart även Sirugo Tours resor. Därmed återbetalas alltid 100% av resans pris om UD avråder från resor till det område eller land som är resans destination.

 2. Anmälningsavgift
  En bokning är bindande och anmälningsavgiften är 3.500 kronor per person. Denna återbetalas inte oavsett anledning till eller tidpunkt för avbokning av resan. Däremot återbetalas hela anmälningsavgiften om resan inte blir av pga för få anmälda deltagare. Anmälningsavgiften betalar du inom 10 dagar efter aviserad faktura. Resterande belopp betalas två veckor före avresedatum. Sista datum för slutbetalning finns på fakturan. Vänligen ange enbart fakturanumret vid betalning.
 3. Avbokning
  Vid bokning av resa betalas anmälningsavgiften på 3.500 kronor per person inom 10 dagar.
  Vid avbokning av resa återbetalas aldrig anmälningsavgiften, oavsett anledning till avbokning. Undantaget är - enligt Paketreselagen - då Utrikesdepartementet avråder för resor till resmålet.

  Vid avbokning som görs 30 - 89 dagar före avresa betalar du 50% av resan totalpris.
  Vid avbokning som görs 14 - 29 dagar före avresa betalar du 75% av resan totalpris.
  Vid avbokning som görs 1 - 13 dagar före avresa betalar du 100% av resan totalpris.

 4. Inställd resa
  Resan kan bli inställd om antalet deltagare är färre än fyra. I så fall återbetalas hela det belopp som du redan betalat inklusive anmälningsavgiften.
 5. Priser
  Priserna för resorna kan ändras utan förvarning, exempelvis beroende på ändrade transportkostnader eller valutakurser. Dock gäller alltid det totalpris som var aktuellt då du gjorde din bokning. Kontrollera totalpriset i samband med att du bokar din resa. Det är det priset som gäller även om priserna ändras på hemsidan efter du gjort din bokning.
 6. Försäkring
  Ingen typ av försäkring ingår för skador, stöld eller annan oförutsedd händelse under resan. Normalt gäller hemförsäkring för oförutsedda händelser på resor. Se över din egen hemförsäkring innan du bokar. Varje deltagare ansvarar för egna beslut och vägval. Sirugo Tours beslut och vägval skall endast uppfattas som rekommendationer.

  För resor som omfattar högriskaktiviteter (t.ex vandring längs via ferrata) gäller ofta hemförsäkringen även för dessa aktiviteter. Men det är mycket viktigt att du kontrollerar detta med ditt försäkringsbolag före bokning av resa. Du har själv ansvar för att du har rätt försäkring tecknad innan avresa.

 7. Flyg- och tågresor
  Sirugo Tours kan inte garantera att alla deltagare får plats på samma flyg- eller tåganslutningar. Detta beror i varje enskilt fall på platstillgång och när bokning av resa görs. Det går inte heller att garantera sittplats intill medresenärer. Ungefär en vecka före avresa får du den kod du behöver för att själv checka in online eller på flygplatsen.

  Direktflyg är alltid målet men kan inte garanteras. Då flygresor med byten ingår är målet att väntetiden mellan flygresorna ska vara optimerad för att man som resenär ska slippa stressa men samtidigt inte få alltför lång transfertid. Normal transfertid är mellan en och fyra timmar men kan ibland bli längre beroende på omständigheterna. Om särskilda önskemål finns om anslutningar och väntetider, måste resenären meddela detta före bokning av resan. Om särskilda önskemål skall uppfyllas kan det innebära en tilläggskostnad så att resans totalpris blir högre.

  Flygförseningar för någon av resans deltagare kan drabba dig så att längre väntetider än planerat uppstår. Sirugo Tours har inte ansvar för de flygförseningar och omkostnader som uppstår på grund av förseningar ersätts eventuellt av flygbolaget.

 8. Mat och dryck
  Frukost ingår normalt på alla Sirugo Tours resor om inte annat anges. Halvpension erbjuds endast där halvpension finns som alternativ för resan du bokat och du också valt detta alternativ. Övrig mat eller dryck ingår inte. Läs mer om mat och dryck på följande sida: Mat och dryck
 9. Detaljplanering
  Detaljplaneringen för dagarna kan ändras utan förvarning, beroende på gruppens önskemål, väderprognoser och andra oförutsedda omständigheter.
 10. Svårighetsgrad
  För alla deltagares bästa är det viktigt att man valt en resa med rimlig svårighetsgrad. Läs därför igenom vad som menas med lätt, normal och avancerad resa innan du bokar resan, så att både din och dina medresenärers förväntningar kan uppfyllas: Svårighetsgrader
 11. Enkel- och flerbäddsrum
  Du kan före bokning meddela Sirugo Tours att du önskar bo med andra deltagare. Men det händer sällan att ensamresande deltagare uttrycker samma önskemål. Om du reser ensam behöver du därför utgå från att du kommer att bo i enkelrum. Enkelrum fås mot tillägg i mån av tillgång. Kostnaden för tillägget ser du längre ner på denna sida.

  Innan du bokar plats i dubbelrum, och vill att sängarna ska vara separerade, är det viktigt att du först kontrollerar med Sirugo Tours att detta är möjligt.

  Om någon i ditt sällskap väljer att avboka sin resa och det innebär att du själv blir ensam i ett bokat dubbelrum, behöver du själv betala enkelrumstillägget om du väljer att ändå följa med på resan.

 12. Giltighet
  Villkoren kan ändras utan förvaring. De villkor som gäller för din resa är de som var aktuella då du gjorde din bokning. Skriv därför ut dessa resevillkor i samband med att du gör din bokning. Aktuellt datum syns längst ned på sidan.
 13. När du bokat
  När du genomfört bokningen kommer flygbiljetter bokas i ditt namn och du kommer snart att få en faktura med hela resans belopp där det som ingår i resans pris framgår. Du betalar in anmälningsavgiften på 3.500 kronor per person inom tio dagar. Resten av totalpriset betalas 14 dagar före avresa.

  I god tid kommer du få mer detaljerad information om resan hemskickad till dig. Och du kan så klart ställa frågor och be om råd före avresan. Jag har mer än 35 års erfarenhet av vandring, cykling, klättring samt fotografering i dessa områden och brukar ha svar på det mesta.

Varje deltagare uppmanas skriva ut dessa villkor i samband med bokning. Villkoren kan ändras med tiden och de villkor som gäller inför en resa är de som var aktuella den dag du gjorde din bokning.

Dagens datum: 2024-07-23

01624f1e287b96df776752bef95147cd

Vandringsresa (Normal)

Comosjön


sö 22/9-sö 29/9 2024 (8 dagar)


Antal deltagare

Vilka flygplatser kan du flyga från?

Hur hittade du Sirugo Tours?

Meddelande

Skicka