Aktiviteter

Omgivningen
Torpet ligger på en ljungkulle i skogen, men med öppna ytor 50 meter åt alla håll fram till skogsgränsen. Närmaste grannhus finns 600 meter från torpet och det är ingen insyn från något håll.

Sjöar
Det finns flera skogssjöar i området. Den närmaste (Bäckaskogssjön) ligger bara 400 meter från ytterdörren - en mysig, liten skogssjö som till och med har en fin badbrygga med stege i ena änden. Bäst för bad är dock långgrunda Svänasjö som ligger 4,3 km med bil eller 2 km till fots genom skogen. Den ligger soligt, har en liten sandstrand och är långgrund. Man är nästan alltid ensam när man själv är där. Galtasjön ligger 2,7 km med bil från torpet eller 1,5 km till fots genom skogen. Den är också badvänlig. Djupasjö ligger ännu närmare (1,5 km) men den är inte lika badvänlig. En stor badplats med stor brygga finns vid Hanatorps camping som ligger vid Öresjön (9 km). I Skene (12 km) finns badhuset Kaskad

Shopping och butiker
Närmaste butik (900 meter) är en antikvitetsaffär. I Skene (12 km) finns Willys och i Kinna (11 km) finns Hemköp. I Kinna finns också många andra butiker och i Borås (36 km) finns närmaste stora shoppingcenter. Närmaste pizzeria finns i Örby (8 km).

Övrigt
Närmaste kyrka är Svänasjö kyrka (1 km), Golfbana finns i Kinna: Marks golfklubb (11 km). Bibliotek finns i Skene (12 km) och i Kinna (11 km). Vintertid finns markerade skidspår som går precis intill fastigheten och en vandringsled (Kurirleden) korsar fastigheten. Naturreservatet Björkesbacka ligger 2,2 km från torpet, med en fin naturstig som visar hur skogstorparlivet var förr i tiden.