Välkommen

Välkommen till min personliga sida. Kanske hamnade du här för att du är nyfiken på mig som person och hur jag valt att leva mitt liv. Då har du hamnat rätt.

Sedan år 2015 har tillvaron sett ungefär likadan ut och det beror på att jag trivts oerhört bra i den. Den är ett uppenbart resultat av att jag hela livet uppskattat kreativitet, variation och effektivitet samtidigt som jag värjt mig mot monotoni och det segdragna. Så istället för att vara låst fem av veckans dagar och friställd två har jag vänt på det och är numera schemalagd två veckodagar och fri de övriga fem. Det passar mig utmärkt, gör det möjligt att ägna mig åt flera verksamheter samt främjar min kreativitet. Men det gör mig knappast sysslolös:

Gymnasielärare

Jag började studera på Göteborgs Universitet direkt efter gymnasiet och har sedan dess gymnasielärarlegitimation i ämnen som matematik, fysik, programmering, webbutveckling, webbserverprogrammering, digitalt skapande och ytterligare några ämnen. Läs mer om det och mycket annat på min ännu mer personliga sida.

Upplevelseresor

Sedan jag var 18 har jag ägnat mycket ledig tid åt att upptäcka några av Europas mest spektakulära områden både till fots och på cykel. Det ledde till att jag 1999 anordnade min första vandringsresa för andra i min omgivning som började bli nyfikna på vad jag höll på med när jag försvann till Alperna flera gånger om året. Det ledde i sin tur till att jag några år senare startade eget företag.

Jag arrangerar upplevelseresor (vandring, cykel och foto) i liten skala men med desto större hjärta. Turerna går i huvudsak till Italien (Cinque Terre, Amalfikusten, Toscana, Dolomiterna och alpsjöarna), Schweiz (Alperna) och Grekland (exempelvis öar som Korfu, Karpathos och Kreta). Kanske är du intresserad av att följa med till platser du inte trodde fanns - smultronställena som annars skulle ta dig mer än en livstid att finna på egen hand. Företaget heter Sirugo Tours och du kan läsa allt om resorna här

Foto

Jag har många intressen och har alltid haft. Men fotografering har alltid varit ett av mina favoritintressen; den perfekta avkopplingen som tar mig till fantastiska platser och ger mig möjligheten att föreviga oförglömliga ögonblick. I mitt fotogalleri finns drygt 100 utvalda foton tagna från favoritvinklar på några av mina favoritplatser.

Äventyr

Det i livet som jag alltid värderat mest är naturupplevelser av olika slag. Haven, skogarna, sjöarna, bergen, solen, månen och stjärnorna har lockat mig och jag har valt att uppleva dem alla till fots, på cykel och nästan alltid med kameran nära till hands. Läs mer här

Hus och hem

År 1999 blev jag husägare för första gången utan att ens ha startat en gräsklippare själv. Men jag gillar ju att fixa, skapa och lära nytt. Så det var bara att ta emot det nya livet med öppna armar och sätta igång. Eftersom jag tyckte det var kul lärde jag mig snabbt och har sedan 2014 tagit det hela till en ny nivå där jag hyr ut min egenrenoverade gäststuga och mitt härliga, gamla torp (från 1879) till turister och andra som söker en lugn plats nära naturen. Det har fungerat bra och har bidragit med sidoinkomster eftersom jag lagar, bygger och renoverar allt själv.

Båda fastigheterna har varsin egen hemsida. De finns även att hyra på uthyrningssajter som exempelvis VRBO. Sök efter hus i Örby respektive Kungsbacka så hittar du dem: Torpet Nyhem och Gubbelyckan