Välkommen

För mig handlar fotografering i första hand om att bevara minnen av ögonblick och platser som jag kanske aldrig får uppleva igen. Och med åren har jag insett vilken fantastisk tillgång mitt fotoarkiv också har blivit för att kunna resa tillbaka i tid och rum. Jag hade aldrig kunnat minnas så mycket av det jag fått uppleva utan alla de foton jag tagit genom åren.

Fotografering blev tidigt i livet ett av mina kreativa intressen. Och redan då jag var 18 år fick jag min första systemkamera (en Konica TC-X) vilket innebar att jag fick chansen att fördjupa mig både fotograferingskonstens teori och praktik. Snart övergick jag till Canons kameror. Resultaten kom först som pappersutskrifter och senare diabilder. Jag fortsatte med digitaltekniken när den kom men tappade delvis intresset eftersom det spännande framkallningsmomentet försvann då jag ju kunde se resultatet direkt i kameran.

Men år 2010 fick jag ett tips om HDR-tekniken och eftersom det innebar ett slags framkallningsmoment väcktes passionen på nytt. Jag studerade tekniken på webben och började experimentera vid datorn. Nu kunde jag dessutom få underbara foton även i mycket dåliga ljusförhållanden vilket tidigare varit nästan omöjligt.

Många av mina foton från augusti 2010 är ett resultat av detta. Jag insåg efter några år att det fanns ännu mer att utforska på området och så småningom tog jag mig tid att utforska andra tekniker som hållit min passion vid liv. Att fotografera solen, månen och andra himlakroppar i olika faser, omöjliga vinklar och tidpunkter på dygnet är kanske det som motiverat mig mest av allt. I mitt galleri finns många exempel på foton som visar platser och ögonblick jag tacksamt har fått uppleva.