Fotoresor

Att kombinera resor med fotografering har i väldigt många år varit min absoluta favoritsysselsättning. Och sedan några år arrangerar jag även fotoresor för den som vill följa med och ta del av dessa upplevelser och stundtals ganska spektakulära äventyr.

Destinationerna varierar från år till år men i huvudsak går resorna till Italien, Grekland och Schweiz; exempelvis till områden som Dolomiterna, Cinque Terre, Comosjön eller Korfu, Kreta och Karpathos i den grekiska övärlden.

På fotoresan får du lära dig det du behöver från den nivå du befinner dig i din relation till din systemkamera. Antingen får du lära dig hantera den utan några förkunskaper alls, eller så får du möjlighet att erövra kunskaper om makrofotografering, nattfotografering eller fotografering av vatten i rörelse. Du bestämmer alltså själv nivån och jag skräddarsyr upplägget för varje deltagare.

Grupperna är små och består aldrig av fler än åtta deltagare för att alla ska känna att de får den hjälp och uppmärksamhet de behöver. Vi vandrar i fantastiskt vackra och fotogeniska områden hela dagarna och turerna är 4-8 kilometer långa, ofta i kuperad men förhållandevis lätt terräng så att alla orkar följa med. Det fina med en utpräglad fotoresa är att alla är fokuserade på just fotograferandet och inte har något emot att stanna 15-30 minuter vid ett och samma motiv.

Jag arrangerar även vandringsresor och cykelresor till dessa områden som jag tycker är de vackraste och mest intrycksfulla jag har fått den äran att uppleva genom åren.

Här kan du se vilka fotoresor som är planerade innevarande eller kommande säsong.

Välkommen!