Vandringsresa

Amalfikusten

8 dagar
Svårighetsgrad: Lätt
Vi ägnar en vecka åt att upptäcka de dramatiska och romantiska landskapen längs Amalfikusten i södra Italien.

Det blir även en heldags vandringsäventyr på den underbara ön Capri, en vandring längs Vesuvius vulkankrater och ett besök i Pompeii.

Vi bor i Ravello som bjuder på ett panorama vi sent kommer att glömma

DAG 1

-

Vi lämnar Sverige, och med en mellanlandning når vi Napolis flygplats på några timmar. Därifrån blir det direkttransfer förbi storstaden och över bergen mot Costiera Amalfitana som Amalfikusten så vackert heter på italienska. Färden tar en dryg timma.

Vi bor i Ravello som är en av de vackrast belägna byarna i detta fina vandringsområde. Ravello ligger 360 meter över havet och bjuder på en fantastisk utsikt över en stor del av kustremsan, samt upp mot bergen. Byn har väldigt mycket annat spännande att erbjuda och på eftermiddagen tar vi en första rundtur för att orientera oss.

DAG 2

Ravello - Ravello

Vi inleder veckan med att ta panoramaleden högt över kusten, förbi Scala, Minuta, Torre del Ziro och Pontone. Sista biten tar oss direkt ned längs stentrapporna mot Amalfi vid havet.

I lugna och pittoreska Atrani äter vi lunch innan vi återvänder till Amalfi och tar bussen tillbaka till Ravello.

DAG 3

Bomerano - Positano

Vi tar oss an Gudarnas stig, som kanske är den vackraste av alla vandringsleder längs kusten. För att turen inte ska bli för lång tar vi bussen till Bomerano som tillhör Agerola. Där startar den hisnande turen som sakta tar oss till Nocelle där vi avslutar med restauranglunch med havsutsikt. Bussen tar oss sedan ned till Positano som är en av Europas vackraste platser. När vi har njutit klart av Positano tar vi bussen till Amalfi och vidare upp till vårt Ravello.

DAG 4

Capri - Capri

Från Ravello tar vi först en tidig buss till Amalfi. Därefter blir det en härlig färd på havet med första morgonbåten till Capri. Då får vi det bästa ljuset och dessutom en heldag på denna magiska och sägenomspunna ö.

Vi vandrar på öns ostkust, högt över havet, men får även en möjlighet att ta oss ner till havsnivån för den som vill ta sig ett dopp.

Vi tar sista eller näst sista båten hem så att vi är tillbaka i Amalfi vid 19-tiden. Den som vill kan då vandra upp till Ravello, eller ta bussen.

DAG 5

Ravello - Amalfi

Vi vänder oss inåt landet och tar sikte på den frodiga dalen Ferriere som har sitt eget mikroklimat. Här blir det grönska, vattenfall och de vackraste av vyer ut mot havet. Längst in i dalen vänder vi blicken tillbaka mot havet och tar oss ned via Pogerola till Amalfi.

DAG 6

Vesuvio - parco nazionale - Ottaviano

Det blir en heldag i den heliga vulkanens tecken - Vesuvius. Vi blir hämtade med buss tidigt på morgonen och körs upp till 1000 meters höjd där vi påbörjar en vandring upp till kratern.

Vi går nästan ett helt varv längs kanten innan vi fortsätter ned längs nordostsidan mot Ottaviano som ligger tusen höjdmeter nedanför toppen.

Där blir det lunch och sedan transport till Pompeii och ett par timmars rundvandring bland ruinerna. På kvällen blir vi hämtade för färden tillbaka till vårt Ravello.

DAG 7

Ravello - Minori

Vi startar i vårt Ravello, och vandrar inåt landet längs ravinen Sambuco. Vi tar oss över den och vänder tillbaka mot havet. Målet är lilla och charmiga Minori som ligger precis vid havet. Här finns möjlighet till bad. Den som vill kan ta bussen tillbaka till Ravello, men det är ingen lång väg att gå. Och i eftermiddagens - eller kanske kvällens - ljus kommer det bli värt besväret

DAG 8

-

Transferbussen tar oss tillbaka till Napolis flygplats, och vi säger farväl till detta paradis på jorden